Гуми втора ръка със съмнително качество заливат пазара у нас, съобщи

...
Гуми втора ръка със съмнително качество заливат пазара у нас, съобщи
Коментари Харесай

Търговци пласират префасонирани гуми със съмнително качество в интернет

Гуми втора употреба със подозрително качество заливат пазара у нас, заяви NOVA като се базира на зрителски сигнали. Продажбите на гумите менте стават най-вече през профилирани групи в обществените мрежи.

За да прикриват, че гумите са износени, търговците употребяват специфични машини, с които ги „ реставрират ”. С тях издълбават остарелия грайфер, вършат каналите по-дълбоки и по този начин имитират условия за шофирането при зимни условия по-дълбок грайфер на гумата, демонстрира инспекция на NOVA.

Освен това, съзнателно заличават така наречен Доброволни отряди на трудещите се – идентификационният номер, който демонстрира месеца и годината на произвеждане на всяка гума, с цел да не може да се ревизира какъв брой е остаряла в реалност. 

Специалистите поучават за гумите втора употреба първо да се види дали са с нужната дълбочина на протектора; второ – дали нямат някакви градивни нарушавания – да липсват части от грайферите и така нататък и трето – дали са износени вярно.

От пунктовете за промяна на гуми поучават водачите да не чакат рухването на първия сняг, тъй като още при първото по-сериозно намаляване на температурите пътищата стават рискови.  А от началото на ноември КАТ стартира всеобщи инспекции за подготовката на колите за зимни условия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР